Festivalul Vinului Dobrogean Pontus Euxinus, în Piața Ovidiu, din Constanța

Asociația de Management al destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) participă la deschiderea oficială a Festivalului Vinului Dobrogean Pontus Euxinus, în Piața Ovidiu, din Constanța. Evenimentul se desfășoară în perioada 6-9 septembrie, de joi până duminică, fiind organizat de Irish Pub Constanța, în parteneriat cu Primăria Constanța, Organizația Patronală Mamaia-Constanța, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”, Filiala Constanța, Comunitatea Elenă Elpis Constanța și Asociația Culturală Tomis.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, la ora 17:00, în Piata Ovidiu, cu plecare din cortul VIP. Vor fi prezenți la eveniment reprezentanții autorităților municipale și județene din Constanța și Tulcea, ai Organizației Patronale Mamaia Constanta, ai Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), ai federației Patronatelor din Turismul Românesc, Camerei de Comerț, Industrie și Navigație Constanța, reprezentanții diplomatici ai Turciei, Rusiei și Estoniei la Constanța, precum și istorici, oenologi și specialiști în turism. La eveniment participă nouă crame din Dobrogea și mai mulți producători locali din zona de gastronomiei. Festivalul Vinului Dobrogean Pontus Euxinus își propune să devină cel mai important eveniment oenologic din Dobrogea.

Festivalul urmărește educarea publicului larg, prin inițiarea în secretele oenologiei, dar și cunoașterea cramelor din destinația turistică Dobrogea, acesta fiind unul dintre elementele dezvoltării turismului oenologic și a eco-turismului în această regiune a României. Participanții la festinal vor putea să învețe foarte multe secrete ale producerii vinului, dar și misterele combinațiilor vinului cu mâncarea, în funcție de arome, tărie, asprime și alte elemente pe care le cunosc foarte bine somelierii. Sesiunile de pezentare a cramelor și atelierele de educație oenologică vor fi susținute de vinificatori, iar publicul va fi îmbiat de combinațiile între preparatele culinare asociate cu vinul dobrogean.

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!