Agerpres: Excursiile de o zi în rezervaţie, un produs nociv

Excursiile de o zi în rezervaţia Delta Dunării, organizate de agenţii de turism din Bucureşti, Prahova sau Constanţa, sunt tot mai căutate de turişti, însă sunt considerate de către reprezentanţi ai Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) ca fiind „toxice” pentru biodiversitatea zonei.

Preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, califică drept „incomensurabile” şi „catastrofale” pagubele produse habitatelor naturale prin excursiile de o zi din cauza vitezelor excesive ale bărcilor în care sunt plimbaţi pe canale turiştii. El adaugă că şi experienţa turiştilor în destinaţie este aproape nulă.

„Turiştilor li se oferă la preţuri scăzute transferuri de la Bucureşti la Tulcea şi vizitarea Deltei. Un calcul matematic simplu arată că numai drumul Bucureşti-Tulcea durează patru ore şi jumătate, iar din dorinţa de a se încadra în timp, conducătorii bărcilor care preiau aceşti turişti merg pe câteva canale, cu viteze foarte mari, cu intrarea în colonii pentru a face fotografia vieţii, cu păsări în zbor, lucruri care impactează negativ asupra biodiversităţii. Astfel de vizitări toxice ale Deltei nu sunt dezirabile şi nu le susţinem”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele AMDTDD.

El a indicat produse oferite de agenţii de turism din Constanţa şi proprietarii unor ambarcaţiuni acostate pe faleza Dunării din Tulcea, care le oferă vizitatorilor de o zi posibilitatea de a vedea într-un timp scurt mai multe localităţi din Deltă.

„Evident, de dorit ar fi ca turistul să petreacă mai multe nopţi în Deltă. Un turist mulţumit de modul de vizitare, va reveni în Deltă, de data aceasta şi cu cazare într-o localitate înconjurată de apă”, a mai spus Ţibuleac.

sursa Agerpres

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!