AMDTDD cere ca proprietarii de pensiuni și restaurante să fie tratați cu respect de către ANAF și APC

Loviți de criza economică generată de Covid, de anulările vacanțelor cauzate de razboiul de la doar câțiva kilometri distanță, proprietarii de pensiuni și restaurante din județul Tulcea sunt amenințați cu falimentul.

Anul trecut, antreprenorii au “beneficiat” în mod constant de excesul de zel al autorităților statului, care au generat controale la sânge, iar dacă această practică va continua și anul acesta îi vor aduce în situația de a pune lacătul pe ușă. Pe lângă faptul că s-au confruntat cu impredictibilitate măsurilor anti-covid, proprietarii au trebuit să plătească și amenzile la nivel maxim primite de la Autoritatea pentru Protectia Consumatorului și de la ANAF.

Proprietarii de pensiuni și restaurante nu cer favoruri, ci doar să fie tratat cu respect și să primească în primul rând avertismente, dacă greșesc, și să nu fie sancționați atât de drastic de la prima abatere.Pentru ca doleanțele lor sa ajungă pe masa autoritatilor, președintele AMDTDD, Catalin Tibuleac, însoțit de vicepreședintele Dan Ghinescu, s-a întâlnit astăzi cu prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu.Locuri de muncă pentru refugiați, in Delta Dunării O parte dintre ucrainenii care ajung în județul Tulcea doresc să rămână în zonă. În acest sens, în cadrul discuției de astăzi s-au facut primii pași pentru a li se oferi locuri de muncă. Discuția dintre prefectul judetului Tulcea, Dan Munteanu, președintele AMDTT, Cătălin Țibuleac si vicepreședintele asociației, Dan Ghinescu, s-a finalizat cu propuneri ferme în această direcție, existând posibilitatea ca refugiații ucraineni să fie o gură de aer în afacerile antreprenorilor tulceni. Astfel, o parte din membrii Asociației Delta Dunării și-au manifestat deja dorința de a recruta personal din rândul refugiaților. În cadrul întâlnirii a fost abordată și problema normelor de compensare a tuturor celor implicați în ajutorarea refugiaților. Punerea în aplicare rapid a acestora vine ca o încurajare a celor care au dat deja o mână de ajutor ucrainenilor și cu siguranță se vor implica și în perioada următoare.

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!