EuropaFm: Turismul de o zi în Deltă poate fi toxic pentru Rezervația Biosferei, avertizează specialiștii | AUDIO

Reprezentanții Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării susțin că, și în acest an, unele agenții de turism practică un marketing mincinos și vând excursii de o zi, cu plecare din București. Președintele Asociației,Cătălin Țibuleac, recomandă turiștilor să nu se lase păcăliți cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o zi:

 „Vor fi bani aruncați pe o deplasare din care veți rămâne cu un gust amar pentru că nu veți apuca să vedeți nimic din frumusețea și unicitatea Deltei. Veți rămâne doar cu oboseala și zgomotul bărcii care gonește pe canale, pentru a se încadra în timp. Efectele vitezelor mari asupra mediului? –Catastrofale!” 

Delta Dunării oferă și produse turistice  prietenoase cu mediul, pregătite de operatorii de pe litoral în colaborare cu proprietarii de pensiuni sau de puncte gastronomice din Rezervație. De aceea, purtătorul de cuvânt al Asociației Delta Dunării, Corina Davidov, îi roagă pe turiști să se informeze corect atunci când aleg să viziteze această destinație:

„Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică, cu ghizi care vă pot arată frumusețea florei, a faunei, a tradițiilor. Ne aflăm într-o Rezervație naturală și trebuie să învățăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura și generațiile viitoare de această minune unică în Europa”. 

Asociația Delta Dunării subliniază că pagubele pe care asemenea agenții de turism le produc habitatelor naturale din Rezervaţie, vitezele excesive ale bărcilor, sunt incomensurabile, iar experiența turiștilor în destinație este zero.

Articol preluat de la EuropaFm

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!