Gastronomia Deltaică promovată împreună cu Institutul Cultural Român.

Drumul peștelui din apă până în farfuria turistului.

Cam așa se poate rezuma acțiunea de promovare a gastronomiei deltaice de ieri, un proiect de colaborare cu Institutul Cultural Român.

Ne plac toate acțiunile de promovare a deltei dar în mod special cele care trec hotarele țării, pentru că Delta Dunării are nevoie de turiști străini!

Ieri am avut un musafir foarte frumos: carismatica prezentatoare de la BBC, Tessa Dunlop! A ieșit la pescuit cu pescarii din Jurilovca, a curățat peștele, a tăiat legumele și peștele pentru borșul de peste și la final, a mâncat pentru prima oară, borș de pește în Delta Dunării!

Acțiunea are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și a culturii și se înscrie în mini seria documentară – WHAT IS ROMANIA – realizată cu sprijinul Institutului Cultural România și este continuarea WHO IS ROMANIA, cea mai de succes campanie de promovare a României derulată de Institutul Cultural Român din Londra în anul 2020.

Mulțumim Institutului Cultural Român! Mulțumim Tessa Dunlop și întregii echipei din România și UK!

Gazdele de la Jurilovca, ca de fiecare dată, la înălțime! Ca o paranteză, este comuna unde toată lumea sprijină un proiect de promovare a destinației sale turistice, începând cu primarul! Și rezultatele sunt un fapt firesc și mai miră pe nimeni că aici sosesc mii de turiști pe an, dovadă stau pensiunile noi care apar în fiecare an!

Mulțumim, Gentillia Zenovei, Cătălin Balaban! Mulțumim Vali Teican, amfitrionul superbei locații La Cherhanaua din Port, pentru tot sprijinul acordat! Mulțumim pescarilor și doamnelor de la bucătarie pentru răbdare, știm că nu e așa ușor pe frigul din noiembrie.

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!