Județul Tulcea la Bruxelles

La invitația Excelentei Sale Luminița Odobescu, Ambasadorul României la Bruxelles, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și Consiliul Județean Tulcea, alături de Alcovin, Angelo și Interfrig, am participat, la lansarea proiectului care își propune promovarea tradițiilor și multiculturalității din regiunile României pe scena Uniunii Europene.

Participarea AMDT Delta Dunării și CJ Tulcea se înscrie in complexul de măsuri care vizează promovarea Destinatiei Turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord în spațiul euro-atlantic, ca destinație unică. Ne-au sprijinit, ca de fiecare dată, mesteșugarii Bianca Folescu Suvenir din Dobrogea Vișina-Jurilovca, Gabriela Ioniță din Luncavița, Elena Orbocea din Tulcea, care au susținut tradițiile nord dobrogene armonios integrate în degustarea vinurilor de Măcin, a produselor de pește Delta Mar Interfrig și a produselor tradiționale Moesis by Angelo.

Reprezentanța Permanentă a României: ”Anul Centenarului Marii Uniri este celebrat, în această seară, la Bruxelles, la sediul Reprezentanței Permanente a României la Uniunea Europeană cu participarea reprezentanților Județului Tulcea, care au adus cu ei arta tradițională românească specifică zonei și au prezentat oportunitățile turistice ale regiunii prin Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării. Reprezentantul Permanent la UE, dna Luminița Odobescu, a amintit parcursul istoric al României ca stat național unitar, subliniind că, alături de Marea Unire, aderarea României la Uniunea Europeană în 2007 și exercitarea Președinției Consiliului Uniunii în 2019 sunt momente marcante cu o mare încărcătură simbolică în evoluția României moderne.

“Sunt bucuroasă să prezint la Bruxelles tradițiile și valorile românești. Anul 2018 este un an important pentru toți românii, fie că locuim în țară sau în străinătate. Celebrăm Centenarul în Anul European al Patrimoniului Cultural și avem bucuria să prezentăm tradițiile din sud-estul României, regiune recunoscută pentru Delta Dunării, una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din Europa, aflată, de altfel, în patrimoniul UNESCO, a declarat excelența sa.”

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!