Pensiunile din Deltă, rezervate în proporţie de 60% pentru Paşte

Gradul de rezervare a pensiunilor care se vor deschide în Delta Dunării de Sărbătorile Pascale este în prezent de circa 60%, iar asociaţiile de turism îi asigură pe oaspeţi că rezervaţia este una dintre zonele foarte sigure, în ciuda războiului din Ucraina.

Reprezentanta Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Corina Davidov, a declarat pentru AGERPRES că sezonul turistic în rezervaţie a început deja, în contextul în care pescarii vin în zonă indiferent de situaţie.

„Până acum, nu s-au speriat nici turiştii şi nici păsările. Delta este la fel de liniştită şi verde ca întotdeauna. (…) Gradul de rezervare a pensiunilor în perioada Sărbătorilor Pascale este de la 20% până la 80%, aşa că putem spune că per total Delta este rezervată în proporţie de 60%. Nu putem spune că există o zonă preferată, fiindcă turiştii vin ca de obicei şi la Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Dunavăţu, dar şi în zona continentală, Jurilovca, Sarichioi”, a afirmat Corina Davidov.

Ea a mai spus că există pensiuni care sunt deja ocupate în proporţie de 100% de Florii şi că preţurile practicate pentru pachetele oferite de Paşte variază de la 1.000 de lei până la 750 de euro.

„Asistăm la o anulare a rezervărilor făcute de turiştii străini pentru perioada de primăvară de până la 25% şi la o stagnare a rezervărilor făcute de turiştii români. Observăm în schimb o relaxare şi o reluare din luna mai până la finele anului a rezervărilor făcute atât de turiştii români cât şi de cei străini. Astfel putem spune că avem un grad de rezervări de 50-55% pentru anul 2022. Şi aceste rezervări continuă”, a menţionat reprezentanta AMDTDD.

Citiți întregul articol pe Agerpres.ro

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!