Profit.ro: Numărul de turiști în Delta Dunării s-ar putea dubla în acest an

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Numărul turiștilor care au vizitat județul Tulcea în acest an a crescut semnificativ, în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar estimările arată că până la finalul sezonului numărul de înnoptări s-ar putea dubla față de anul 2017. Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) consideră că promovarea corectă a destinației și numărul mare de evenimente care au atras atenția asupra ofertei turistice pe care o reprezintă Delta Dunării și Dobrogea de nord vor duce la dublarea numărului de turiști față de anul precedent, după o perioadă în care s-au înregistrat scăderi, de la un an la altul.

„Având în vedere faptul că această creștere, cu peste 25.000 de turiști, conform datelor oficiale, este raportată la prima perioadă a anului, când gradul de ocupare este mai redus, estimăm că până la finalul anului vom avea cel puțin o dublare a numărului de turiști în Delta Dunării și Dobrogea de nord. În lunile iulie, august, septembrie și octombrie, gradul de ocupare este aproape maxim, ceea ce înseamnă că vor fi ocupate aproape în permanență cele aproximativ 9.200 de locuri de cazare înregistrate în județul Tulcea”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

În luna iunie, numărul de vizitatori români care au ales ca destinație de vacanță Delta Dunării a fost de 19.542 de persoane, față de 10.903, în aceeași perioadă a anului trecut, iar din analiza preliminară a datelor furnizate de INS reiese că această creștere a fost generată în special de posibilitatea de a se achita contravaloarea cazării cu voucherele de vacanță, precizează AMDTDD.

Articol preluat de la Profit.ro

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!