Tradițiilor Meșteșugurilor

Tradițiile și meșteșugurile tulcene cuceresc inimile dobrogenilor

Sâmbătă, 21 septembrie, este ziua județului Tulcea la Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, organizată de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Teodor T. Burada, și de Consiliul Județean Tulcea, reprezentat de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Evenimentul are loc la Pavilionul Expozițional din Constanța, de pe malul lacului Siutghiol.

Tulcea va duce la această sărbătoare unii dintre cei mai buni meșteșugari ai săi, din Vișina, Luncavița și din municipiul Tulcea, precum și cele mai bune ansambluri folclorice ce duc mai departe tradițiile comunităților din Delta Dunării și din județul Tulcea.

Ivan Patzaichin, cel mai mare campion al județului Tulcea, va fi prezent la Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene alături de membrii asociației Ivan Patziachin-Mila 23, care vor aștepta vizitatorii la ateliere de construit canotci și la plimbări cu canotca pe lacul Siutghiol.

Gastronomia deltaică va fi reprezentată la această sărbătoare de către cei de la Kotiga, din Jurilovca.

Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene se va desfășura între 20 și 22 septembrie, iar în fiecare seară vor avea loc proiecții de filme românești și concerte ale căror capete de afiș sunt: Elena Gheorghe, Vunk, Fuego, 3 Sud Est și Taraful din Clejani.

Ansamblurile tulcene participante la Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene: „Zadunaiska Sici”, „Sinicika”, „Altona”, „Beștepeanca”, „Ta Nοufara“, „Bazmazan“ și solistul Andrei Șapoval.

Meșteșugarii tulceni participanți la Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene: Toader Gheorghe, Geanbai Nedin, Ion Irimia, Nela Călinescu, Gabriela Ioniță, Paraschiva Constantinescu.

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!