Sărbătorile de iarnă în Delta Dunării și Dobrogea de Nord

Sărbătorile de iarnă în Delta Dunării și Dobrogea de Nord

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării lansează o provocare pentru toți cei implicați în activitatea de turism și activitățile conexe din județul Tulcea: prelungirea sezonului, până la permanentizare, lansarea unor noi tendințe pe piața de turism intern și internațional, crearea unui program integrat de oferte pentru destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de nord, astfel încât să trecem împreună, în următoarea perioadă, de la turismul de sezon estival la cel permanent.

Proiectul propus de noi este conceput astfel încât primele rezultate să poată fi cuantificare chiar din sezonul rece din acest an, urmând să se poată extinde, pe termen mediu și lung, până la permanentizare. Potențialul județului Tulcea este enorm, dar nu a fost pus în valoare până în prezent, în mod eficient, astfel încât să poată impune pe piață oferte turistice în toate perioadele anului. Acest potențial va trebui să se valorifice, iar pentru atingerea acestui deziderat îi invităm pe toți cei interesați să ni se alăture în demersul pe care l-am inițiat.

Obiectivul principal al programului pe care îl lansăm este acela de a aduce beneficii pe termen scurt, mediu și lung tuturor comunităților locale și, implicit, întregului județ. Turismul este domeniu strategic și trebuie să fie privit ca domeniu strategic, principal domeniu de dezvoltare locală, indiferent dacă este declarat ca atare sau nu, la nivel central. Domeniile conexe sunt la fel de importante, pentru dezvoltarea turismului și pentru a obține, pe termen scurt, mediu și lung, creștere economică progresivă și constantă, în județul Tulcea. Vânzarea pachetelor turistice este importantă pentru întreaga economie a județului și pentru fiecare comunitată locală, inclusiv pentru fiecare membru al fiecărei comunități.

Tocmai de aceea, un program comun de promovare a destinației turistice vine în sprijinul nemijlocit al tuturor, fie că ne referim la localități, comunități, patronate, membri ai asociațiilor patronale sau oameni de afaceri care nu fac parte din nicio asociație patronală, până la nivelul fiecărui locuitor al acestui județ, care, într-un fel sau altul, va avea de câștigat, pe termen scurt, mediu și lung, din creșterile pe care le dorim, în domeniul turismului din județul Tulcea.

Din evaluarea pe care AMDTDD a făcut-o, reiese că în ultimii patru ani au fost astfel de inițiative, venite mai ales din partea unor hotelieri, a unor proprietari de pensiuni sau a unor agenții de turism care au încercat să vândă vacanțe și excursii în Delta Dunării inclusiv în sezonul rece, însă inițiativele au rămas izolate, descurajându-i chiar pe cei care au încercat să implementeze o astfel de strategie. Rezultatele negative care au generat, în cele mai multe cazuri, renunțarea la proiectul inițiat, au avut la bază tocmai lipsa unui program integrat, care să pună în valoare toate avantajele promovării unitare a destinației turistice Delta Dunării și Dobrogea de nord. Tocmai de aceea, vă invităm acum la masa discuțiilor, pentru a putea crea un astfel de program unitar și pentru a-l promova împreună, în beneficiul tuturor.

AMDTDD a deschis o sesiune de informare a tuturor celor care doresc să se alăture proiectului de extindere a sezonului turistic în Delta Dunării și Dobrogea de nord. Îi invităm pe toți cei interesați să ceară lămuriri, pe adresa de e-mail a asociației. AMDTDD va organiza, de asemenea, întâlniri cu membrii asociației și cu cei care doresc să devină membri AMDTDD, dar și cu toți cei care doresc să beneficieze de programul integrat de promovare a destinației turistice pe care l-am lansat. Vom crea un sistem de informare pe bază de newslettere, pentru toți cei care doresc să primească știri din piața de turim și alte tipuri de informări. Toate informările vor fi publicate și pe pagina web a asociației, iar linkurile vor fi postate pe rețeaua de socializare Facebook, pentru a asigura maxima vizibilitate.

Doar uniți suntem mai buni!

Președintele AMDTDD, Cătălin ȚIBULEAC

Foto Iliuță Goean

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!