Știrile ProTv: Descoperiți Dobrogea pe bicicletă. Delta Dunării a devenit mai ofertantă ca niciodată

Delta Dunării a devenit o atracție turistică și pentru cei care vor să descopere Dobrogea pe bicicletă!

Deși cei mai mulți amatori ai acestui tip de turism sunt străini, anul acesta a venit şi rândul românilor să încerce astfel de experiențe.

Turiștii care ajung în zona Jurilovca sunt întâmpinați cu bucate tradiționale. Aici, mulți dintre cei care aleg să descopere Delta pe bicicletă fac un popas de cel puțin o noapte.

Ciclist, Liviu: „E un efort plăcut pentru noi, ne place şi ne dorim ca cât mai mulţi să se alăture nouă. Un traseu extraordinar, îi invităm să vadă lacul Razelm, să vadă cetatea Enisala, să vadă Sarichioiul, să vadă toate frumuseţile acestei unei altfel de Delte ar putea să-i spunem”.

Tată şi fiu: „Hainele cu care se îmbracă locatarii sunt specifice cred, sunt unicate, n-am mai văzut prin alte părţi, cel puţin eu, şi a fost foarte frumos”.

Proprietarii de pensiuni spun că, până la venirea pandemiei de coronavirus, străinii erau cei care veneau pe bicicletă în Deltă. Acum, sute de români descoperă, la rândul lor, o astfel de experiență.

Mariana, turistă: „Locuim în Franţa oricum, am venit în vacanţă în România să descopere băiatul nostru care e născut în Franţa, să descopere România şi cred că e un exemplu într-adevăr autentic şi frumos de ce se poate face din tradiţie şi modernitate”.

Și astfel, multe dintre cele 600 de locuri de cazare din mica localitate Jurilovca sunt ocupate de români care vor să viziteze Delta pe bicicletă.

Cătălin Țibuleac președinte Asociaţia Delta Dunării: ”Cicloturismul vine şi se îmbină armonios în ceea ce înseamnă eco turism în Delta Dunării. Traseul Sarichioi – Jurilovca este un traseu care se înscrie în acest produs”.

Marius Lazăr proprietar pensiune: „Turismul cu bicicleta s-a intensificat. Avem oameni care vin să campeze, care vor să se bucure de natură”.

În această perioadă, o cameră în localitățile din Deltă aflate pe traseul de bicicletă pornește de la 450 de lei pe noapte pentru grupuri de șase persoane.


Sfat pentru cei care au vacanȚe de cinci sau şase zile pe litoral. Nu ar fi rău că cel puţin una dintre acestea să şi-o petreacă în Delta Dunării.

Satele lipoveneşti sunt accesibile pe şosea, iar traseele sunt spectaculoase. Nu uitaţi că vă puteţi bucura şi de un prânz sau de o cină traditonală pescăreasca.

Pe de altă parte, vă recomand să vă lăsaţi mai mult timp la dispoziţie dacă vreţi să descoperiţi Delta Dunării. Aveţi nevoie de cel puţin câteva zile pentru a gusta din plăcerile oferite de acest paradis verde.

Şi nu uitaţi să protejaţi natura, mai ales că în zonă trăiesc multe specii de păsări pe cale de dispariţie.

sursă: Știrile ProTv

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!