Trasee turistice impracticabile în Deltă din cauza plaurilor

Unele trasee navale turistice din Delta Dunării sunt blocate de plauri şi buşteni, care au fost aduşi de pe Dunăre de precipitaţiile abundente din ultima perioadă şi de curenţii apei, iar operatorii turistici speră ca lucrările de decolmatare din rezervaţie să înceapă cât mai curând.

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a menţionat că printre canalele blocate de plauri (insule plutitoare formate din stuf – n.r.) se numără Roşu-Puiu, Tătaru şi Ivancea.

“Din fericire, suntem într-o perioadă în care nivelul apei este crescut, iar canale care erau impracticabile în alte perioade acum pot fi vizitate. Dar va veni luna august, cotele Dunării vor scădea, iar canalele vor deveni din nou impracticabile”, a declarat preşedintele AMDTDD.

Ţibuleac s-a arătat nemulţumit din cauza traseelor impracticabile susţinând că blocarea acestora este o problemă perpetuă a Rezervaţiei.

“Este o imagine comună – vii în deltă şi practic nu poţi să vizitezi rezervaţia, din cauza colmatării sau blocării traseelor turistice de plauri sau material lemnos care ar trebui îndepărtat de administrator”, a mai spus Ţibuleac.

În contextul în care unele trasee turistice sunt impracticabile, operatorii din domeniu le recomandă vizitatorilor să parcurgă Delta în caiace sau modifică excursiile programate.

La rândul său, directoarea executivă a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Viorica Bâscă, a declarat că, săptămâna viitoare, instituţia va emite ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare care vor include şi zone impracticabile în momentul de faţă.

Articol preluat de la Focus PrimaTv

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!