Meniu

Un jurnalist tulcean, prezent la #EuRegionsWeek, promoveaza Delta Dunării și Dobrogea de Nord la Bruxelles.

În perioada 9-12 octombrie 2018, o delegație formată din 10 jurnaliști români, marea majoritate reprezentanți ai presei locale, va participa la #EURegionsWeek, eveniment ce va avea loc la Bruxelles, Belgia, începând de luni, 8 octombrie 2018.

Din delegația jurnaliștilor din România face parte și Irinel Călin, corespondent al Radio România Actualități pentru județul Tulcea și redactor șef la cotidianul local Obiectiv. Printr-un parteneriat încheiat cu Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, jurnalistul tulcean va promova imaginea Deltei Dunării și Dobrogei de Nord la Bruxelles.

„Pentru mulți dintre oficialii de la Bruxelles, inclusiv pentru cei cu care avem programate întâlniri în zilele de miercuri, 10 octombrie și joi, 11 octombrie, poate că partea de nord a Dobrogei și Delta Dunării reprezintă un teritoriu necunoscut fiind la periferia Europei. Nu cred că e un prilej mai bun decât Săptămâna Regiunilor Uniunii Europene să ne promovăm județul în capitala Europei, Bruxelles. De aceea țin să-i mulțumesc domnului Catalin Tibuleac, președintele Asociației de Management a Destinației Turistice Delta Dunării, pentru faptul că îmi oferă prilejul să invit între vechile creste ale Munților Hercinici și noile pământuri ale Deltei Dunării, reprezentanții Comisiei Europene cu care voi avea programate întâlniri de documentare. Mulțumesc CJ Tulcea, ADI ITI Delta Dunării și ARBDD, pentru materialele de promovare puse la dispoziție precum și Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării pentru sprijinul acordat”, a declarat Irinel Călin.

Delegația de jurnaliști români are programate întâlniri de documentare cu mai mulți oficiali europenise, printre care se numără Corina CREȚU-European Commissioner, Cristian KANOVITS, PhD, Eng (DG GROW), Jean-Pierre ASSALONE (DG COMM), Anca PADURARU – Spokesperson for Health, Food Safety and Energy Union projects, Karl-Heinz Lambertz, President of the European Committee of the Regions și Anthony L. Gardner, former U.S. Ambassador to the European Union.

“Mai multă promovare la nivel internațional înseamnă mai multe șanse de a crește numărul de turiști străini în Delta Dunării și în zona continentală a județului Tulcea, în Dobrogea de Nord. Chiar dacă nu putem vorbi despre un turism de masă în Deltă, ci doar despre un turism lent, care se adresează vizitatorilor avizați, educați, care știu exact ce trebuie să facă și ce trebuie să nu facă într-o rezervație a biosferei, promovarea destinației turistice este benefică pentru România și în special pentru economia județului Tulcea. Dezvoltarea turismului, mai ales prin incoming, este ceea ce ne dorim toți, în egală măsură. Îi mulțumim lui Irinel Călin pentru implicarea în promovarea destinației turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele #AMDTDD.

Taguri:

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!