Funky Travel:“Va trebui să ne reinventăm! Delta Dunării există și după COVID!”

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării are în componență unii dintre cei mai mari operatori de turism din județul Tulcea, dar și proprietari de mici pensiuni. Anul 2020 ar fi trebuit să fie unul plin de evenimente pregătite încă de anul trecut, dar noile condiții, impuse de pandemia de coronavirus, au dat peste cap toate planurile. Fost guvernator al Deltei Dunării, Cătălin Țibuleac este cel care conduce asociația și crede că izolarea oferită de acest loc unic poate fi atuul principal pentru atragerea turiștilor. 

Din 15 mai, pensiunile și hotelurile din Delta Dunării pot primi turiști. Ce măsuri au fost luate pentru protejarea acestora, dar și pentru cei care lucrează în aceste unități?

Administratorii hotelurilor și pensiunilor din Delta Dunării fac eforturi să primească turiștii în vacanță, începând cu 15 mai, în condiții de siguranță, dar din păcate incoerența măsurilor luate la nivel guvernamental, în special în turism, inclusiv comunicarea privind relaxarea socio-economică, ne determină să fim rezervați cu privire la deschiderea pensiunilor și hotelurilor. Chiar și în aceste condiții, industria ospitalității din Delta Dunării este pregătită să primească turiștii.

         Cu toate că Ministerul Sănătății încă nu a definit condițiile minime necesare a fi îndeplinite pentru a asigura siguranța turiștilor, majoritatea pensiunilor și hotelurilor din Delta Dunării au luat o serie de măsuri în acest sens:

  • măști sanitare de protecție, pentru personal, dar și pentru turiști (cu toate că aceștia ar trebui să vină cu ele);
  • substanțe dezinfectante pentru diverse tipuri de suprafețe și dezinfectant pentru mâini, dotarea spațiilor comune cu dozatoare cu dezinfectant;
  • stabilirea unui orar clar, care să fie adus la cunostința turiștilor, a  operațiunii de curățenie și dezinfectare zilnică a camerelor și spațiilor comune, timp în care turiștii trebuie să stea exclusiv afară sau să desfășoare alte tipuri de activități de recreere out-door;
  • folosirea de către personalul de curățenie în camere a unui echipament specific (eventual combinezon) de protecție.
  • covorașe cu soluție de clor la intrările din afară;
  • instruirea personalului pentru respectarea cerințelor de igienă și siguranță sanitară.

Articol preluat de pe Funky Travel

#AMDTdeltadunarii

Urmariti-ne si pe retelele sociale pentru a fi la curent cu ultimele noutati!