Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, înființată în 2018, cu scopul de a promova și dezvolta Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Rezultatele activității desfașurate de AMDTDD au adus o creștere spectaculoasă a vizibilității destinației și o creștere a numărului de turiști care au vizitat judetul Tulcea, de 77% în primele zece luni ale anului trecut față de aceeași perioadă a anului 2017.
Potrivit INS, în perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat în judetul Tulcea 136.017 turiști români, față de 68.590 in aceeași perioadă a anului anterior, înregistrandu-se o creștere de 98%. De asemenea, 25.273 de turisti straini, în comparație cu 22.430 în acelasi interval al anului 2017, cresterea fiind de 12%. Totalul numărului de turiști români și străini care au vizitat judetul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, fata de 91.020 in primele zece luni ale anului anterior, înregistrandu-se o creștere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat judetul Tulcea 3.672 turiști români si 247 turisti straini, iar creșterea anuală a ajuns la 67%, față de anul 2017.
„Voucherele de vacanță au contribuit într-o bună masură la creșterea numarului de turisti romani în Delta Dunarii și Dobrogea de Nord, insa nu toate pensiunile agroturistice au reușit să beneficize de acest avantaj. Astfel, cresterile spectaculoase s-au datorat în special modului în care destinația turistică a fost facută mai vizibilă și mai atractiva decât în anii anteriori”, se arată în comunicatul emis de Asociatie.
AMDTDD a contribuit activ la dezvoltarea și promovarea destinației turistice Delta Dunării și Dobrogea de Nord, urmărind în mod prioritar consolidarea platformei de parteneriat public-privat, crearea și promovarea unui produs turistic bazat pe elemente care conferă unicitatea zonei, precum biodiversitate, multiculturalitate, istorie locala și tradiții autentice (portul popular, muzica si dansurile al tuturor grupurilor etnice prezente pe teritoriul județului Tulcea, precum și gastronomia locala tradițională, ce poate fi un adevărat vector de promovare pentru destinație). De asemenea, AMDTDD a lucrat la definirea strategiei de dezvoltare și promovare turistică a județului Tulcea.
Articol preluat de pe Wall-Street